GINOP Plusz 1.2.1

Kedvezményezett neve: Forró Drót Kft.

Projekt címe: A Forró Drót Kft. modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztései

Megvalósítási helyszín: 7621 Pécs, Rákóczi út 18., Hrsz.: 18702.

Szerződött támogatás összege: 89,07 millió Ft

Támogatás mértéke (%-ban): 70,00%

Projekt megvalósításának tényleges kezdete: 2021.11.15.

Projekt fizikai befejezésének tényleges napja: 2022.12. 01.

Projekt azonosító száma: GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-01724

A cég 1990-es alapítása óta, a mai napig sikeres vállalkozás. Forró Drót Kft. tevékenysége három fő területre koncentrál: telekommunikációs szolgáltatások; biztonságtechnikai megoldások, gyengeáramú rendszerek. A vállalatok, intézmények mérete, igényei és telekommunikációs szokásainak megfelelően különböző telefonközpont rendszerek teljes körű megvalósítását-, karbantartását végzik, több mint 31 éves szakmai tapasztalattal: irodák, egészségügy, gyárak, hotelek, kis- és nagyvállalatok és intézmények.

A Forró Drót Kft. projektjének célja a gyorsuló technológiai, gazdasági és társadalmi változásokhoz való alkalmazkodóképesség fejlesztése volt, ami egyben hozzájárult a válságálló és fenntartható működéshez. A vállalkozásnak folyamatosan újabb és újabb kihívásoknak kell megfelelnie, és az ezekhez való alkalmazkodás folyamatában saját fejlesztéseket is megvalósítanak, valamint jelen támogatást nyert fejlesztési projektje a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül valósult meg.  

A megvalósított teljes beruházás nettó összköltsége 127,25 millió Ft volt, melynek a támogatás tartalma 70%-os támogatási intenzitás mellett 89,07 millió Ft, amely az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból feltételesen vissza nem térítendő támogatásként kaptak meg.

A 89,07 millió Ft európai uniós támogatás segítségével a vállalkozás egy komplex fejlesztést valósított meg, melynek egyik fő eleme volt a meglévő épület (székhely) átalakítása és korszerűsítése infrastrukturális és ingatlan beruházás keretében, melynek aránya a projekt 70%-át tette ki.

A fejlesztés eredményeként megvalósult továbbá a projekt másik két fő eleme, egy technológiai fejlesztést eredményező új eszközök beszerzése, mely eszközök a projektben megjelölt tevékenységhez (4321 villanyszerelés) elengedhetetlenül fontosak voltak. Továbbá egy információs technológia-fejlesztés, melynek keretében IT eszközök beszerzése, szerver rendszer megújítása és fejlesztése valósult meg, az adattárolás megnövekedett mennyisége miatt, és egy webkonferencia technika került beszerzésre a megnövekedett home office és távmunka támogatására. A teljes eszközbeszerzés a projekt összköltségvetésének 26%-át tette ki.

A projekt keretében megújuló energiaforrást hasznosító technológia alkalmazásán belül egy napelemes rendszer is kiépítésre került, továbbá a vállalkozás Arculati és grafikai tervezés tanácsadást, valamint egy Nyelvi képzést is megvalósított.