már 30 éve a biztos kapcsolat!

GINOP Plusz 1.2.1

Kedvezményezett neve: Forró Drót Kft.
Projekt címe: A Forró Drót Kft. modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztései
Megvalósítási helyszín: 7621 Pécs, Rákóczi út 18., Hrsz.: 18702.
Szerződött támogatás összege: 89,07 millió Ft
Támogatás mértéke (%-ban): 70,00%
Projekt megvalósításának tervezett kezdete: 2021.11.01.
Projekt fizikai befejezésének tervezett határideje: 2022.12. 31.
Projekt azonosító száma: GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-01724

A cég 1990-es alapítása óta, a mai napig sikeres vállalkozás. Forró Drót Kft. tevékenysége három fő területre koncentrál: telekommunikációs szolgáltatások; biztonságtechnikai megoldások, gyengeáramú rendszerek. A vállalatok, intézmények mérete, igényei és telekommunikációs szokásainak megfelelően különböző telefonközpont rendszerek teljes körű megvalósítását-, karbantartását végzik, több mint 31 éves szakmai tapasztalattal: irodák, egészségügy, gyárak, hotelek, kis- és nagyvállalatok és intézmények.

A Forró Drót Kft. projektjének célja a gyorsuló technológiai, gazdasági és társadalmi változásokhoz való alkalmazkodóképesség fejlesztése, ami egyben hozzájárul a válságálló és fenntartható működéshez. A vállalkozásnak folyamatosan újabb és újabb kihívásoknak kell megfelelnie, és az ezekhez való alkalmazkodás folyamatában saját fejlesztéseket is megvalósítanak, valamint jelen támogatást nyert fejlesztési projektje a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül fog megvalósulni.

A teljes beruházás nettó összköltsége 127,25 millió Ft, melynek a támogatás tartalma 70%-os támogatási intenzitás mellett 89,07 millió Ft, amely az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból feltételesen vissza nem térítendő támogatás.

A 89,07 millió Ft európai uniós támogatás segítségével egy komplex fejlesztés fog megvalósulni, melynek egyik fő eleme a meglévő épület (székhely) átalakítása és korszerűsítése infrastrukturális és ingatlan beruházás keretében, melynek aránya a projekt 70%-a.

A fejlesztés eredményeként megvalósul továbbá a projekt másik két fő eleme, egy technológiai fejlesztést eredményező új eszközök beszerzése, mely eszközök a projektben megjelölt tevékenységhez (4321 villanyszerelés) elengedhetetlenül fontosak. Tovább egy információs technológia-fejlesztés, melynek keretében IT eszközök beszerzése, szerver rendszer megújítása és fejlesztése az adattárolás megnövekedett mennyisége miatt, és egy webkonferencia technika került betervezésre a megnövekedett home office és távmunka támogatására. A teljes eszközbeszerzés a projekt összköltségvetésének 26%-a.

A projekt keretében megújuló energiaforrást hasznosító technológia alkalmazásán belül egy napelemes rendszer is kiépítésre kerül, továbbá a vállalkozás Arculati és grafikai tervezés tanácsadást, valamint egy Nyelvi képzést is megvalósít.