Hálózatok

Gyengeáramú rendszerek alapvető hordozó közege a különféle elemekre épülő hálózat. A hagyományos telefonos hálózattól a különféle minőségi fokozatokban (átviteli szélességgel) kialakított  strukturált hálózatokon át a speciális igényeket kielégítő tűzjelző  hálózatokig cégünk a teljes skálát kínálja Ügyfeleink részére.

A nagy információmennyiség átvitele optikai hálózatok építésével biztosítható. További lehetőség - speciális környezeti feltételek mellett - a vezeték nélküli hálózati megoldásokkal (rádiós adatátviteli eszközök) megvalósított összeköttetés.

A hálózati megoldások széles skálája az Ügyfeleink igényeinek teljes körű kiszolgálását biztosítja a rendszerek együttműködése, optimális erőforrás megosztása mellett.

Cégünk jelentős hangsúlyt fektet ezen hálózatok magas szintű tervezésére, valamint kiváló minőségű kivitelezésére. Strukturált hálózatainkat minősített technológiával építjük melyekre ezáltal gyártói garanciát biztosítunk (Krone 15 év, Systimax 20 év garancia).

STRUKTURÁLT KÁBELEZÉS

A strukturált kábelezés a hagyományos kábelezéssel szemben az egységesség elvét alkalmazza. Jellemzője, hogy minden végpont azonos tulajdonságokkal rendelkezik és szabadon változtatható a funkciója (hang, adat, videójel, stb.). Gondos tervezéssel és kivitelezéssel hosszú távú megoldást kínál a legkülönfélébb informatikai igényekre, magába foglalva a későbbi sávszélesség bővítés lehetőségét a hálózatban.

Strukturált hálózat előnyei

ˇ         Megbízható, gyors adatátvitel.

ˇ         Kevésbé érzékeny a zavartatásokra, hibákra.

ˇ         Rugalmas konfigurálási lehetőség a központi rendezőből adódóan.

ˇ         Költség- és hely megtakarítás a központi helyen elhelyezett kommunikációs eszközöknek köszönhetően.

ˇ         Széles felhasználási kör.

ˇ         Hosszú távú garancia - gyártótól függően akár 15-20év. 

OPTIKAI HÁLÓZATOK

Napjaink telekommunikációs fejlesztésében egyértelmű a trend; az optikai kábelek elvezetése egészen a végfelhasználóig (lakás, iroda), valamint a vezeték nélküli rendszerek továbbfejlesztése és arányuk növelése.
Ez a két alapvető technológia kiegészítése révén tovább bővülhet a telekommunikációs szolgáltatások köre és javulhat azok minősége.

Az optikai kábelek lehetővé teszik a nagy átviteli sebességet igénylő szolgáltatások elterjedését, amit szélessávú adatátviteli rendszer nélkül lehetetlen volna megvalósítani. 

A hang, a mozgókép, a szöveg, a nagy sebességű adatáramlás, valamint ezek mindegyikét tartalmazó multimédiás szolgáltatások közvetítésére
és továbbítására nincs jobb módszer, mint az optikai kábel, melynek kapacitása elegendő tartalékot jelent a távoli jövőre nézve is.

Az optikai átvitel alapelve, hogy a jelek továbbítása fény formájában történik az optikai kábelen keresztül az adóegységtől a vevőegységig.
Az adóegység az elektromos jelet fénnyé alakítja, majd betáplálja az optikai szálba. A vevőegység a beérkező fényjeleket elektromos jellé alakítja vissza a későbbi jelfeldolgozás céljából.
A fény segítségével történő jelátvitel nagy átviteli sebességet és kis teljesítményveszteséget biztosít.

Cégünk több éves tervezési, építési tapasztalattal biztosítja Ön számára a nagy mennyiségű adatátviteli kapcsolatok optikai rendszereken való telepítését.

 

VEZETÉK NÉLKÜLI HÁLÓZATOK

Napjainkban egyre inkább növekszik az igény olyan vezeték nélküli hálózat-hozzáférési termékek iránt, melyekkel gyorsan,
rugalmasan és költség-hatékonyan lehet az adatátvitel széles szolgáltatási választékát nyújtani a felhasználók számára.
A vezeték nélküli átviteli mód alkalmazása alternatív vagy teljes körű lehetőséget kínál a vezetékes átviteli média által képviselt összeköttetések kiváltására, helyettesítésére. 

Mikrohullámú rádiós, lézeres adatátviteli összeköttetések pont-pont között

Elsősorban a több telephellyel rendelkező cégek számára jelenthet optimális megoldást a különböző telephelyek informatikai- és telekommunikációs forgalmának lebonyolítására.

Alkalmazása önmagáért beszél, számtalan előnnyel rendelkezik. Stratégiai szempontból talán a legfontosabb érv a költséghatékonyság,
hiszen a rendszer kiépítésével hosszútávon jelentős költségek takaríthatóak meg. Egyszeri beruházásról van szó, a felmerülő költségek csupán az energiafogyasztásban, illetve a karbantartásban jelentkeznek.

Cégünk jól felkészült szakemberei állnak az Önök rendelkezésére tanácsadással, tervezéssel, vezeték nélküli eszköz kiválasztásával,
a berendezések telepítésével, a kivitelezési munkálatok dokumentálásával és a szükséges oktatások elvégésével. Vállaljuk a vezeték nélküli hálózatok üzemeltetése során fellépő egyéb karbantartási munkálatok elvégzését is.

Vezeték nélkül otthon, az irodában - Wireless LAN

Az eddigi vezetékes megoldások mellett az utóbbi években egyre jobban elterjed a vezeték nélküli hálózatok használata.
A technológia fejlődése és az eszközöket gyártó cégek figyelemre méltó vezetéknélküli megoldásai már jó alternatívát kínálnak a technológia használatára.

 

A vezeték nélküli LAN hálózatok 2,4 GHz tartományban működő, szórt spektrumú berendezések 11-, illetve 54 Mbps vonali sebesség (802.11b/g szabvány) elérésére képesek.
Ezzel a teljesítménnyel akár 50-70 irodai felhasználót (levelezés, erőforrások elérése, stb.) is ki lehet szolgálni egy szegmensben.  
Ehhez központi oldalon un hozzáférési pontokra (AP – access point), kliens oldalon vezeték nélküli hozzáférést lehetővé tévő interfészkártyákra van szükség.

A szórt spektrumú eszközök nagyfokú adatbiztonságot nyújtanak, melyek az adatok titkosítására 128/256 bites kódolást is lehetővé tesznek.
Biztosítani lehet a felhasználók hálózathoz való hozzáférésének korlátozását, az esetleges betörési kísérleteket figyelemmel lehet kísérni.
Az eszközök megfelelnek az európai normáknak, Magyarországon bevizsgáltak és engedélyezettek, valamint kompatibilisek a legelterjedtebb operációs rendszerekkel.

Mely esetekben lehet indokolt a vezetéknélküli hálózatok alkalmazása?

  • vezetékes hálózat kiegészítése Laptoppal rendelkező „mobil” munkatársak számára
  • gyakori munkahelyváltozás esetén
  • látogatók számára belső hálózati hozzáférés biztosítása (pl. laptop+tanfolyam)
  • nyilvános hálózatokhoz (pl. Internet) történő hozzáférés biztosítása esetén, ahol az adatbiztonságról a csatlakozónak kell gondoskodnia. Pl. reptereken, hotelekben, HotSpot jellegű szolgáltatásban.

Vezeték nélküli megoldások további előnyei:

  • A vezeték nélküli átviteli közeg lehetővé teszi a minimális építési munkával járó telepítést.
  • Flexibilis, a meglévő hálózati infrastruktúrába egyszerűen adaptálható.
    Mobilitási képességéből adódóan sokszor ideiglenes megoldásként is alkalmazzák a vezetékes hálózat kiépítéséig vagy ideiglenesen felmerülő igények kiszolgálására, mint például konferenciák, egyéb rendezvények.