Cégismertető

Társaságunk 1990 óta van jelen a magyar távközlés és informatika területén. Az eltelt évek alatt nevet szereztünk magunknak és az ország egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő biztonságtechnikai, távközlési és informatikai magántársasága lettünk. Megszerzett tudásunk és tapasztalatunk lehetőséget biztosít arra, hogy a szolgáltatási területünket folyamatosan bővítsük, és így mostanra már stabil ügyfélkört alakítottunk ki az ország egész területén. Köszönhetjük ezt annak, hogy minket hosszú távú partneri kapcsolatra való törekvés és folyamatos fejlődés igénye vezérel.


Tevékenységünket a MATÁV Rt. számára végzett főközponti szerelésekkel kezdtük, mely területen 1997-ig folyamatosan dolgoztunk. Szolgáltatási portfoliónk bővítése érdekében 1992-ben, első vidéki cégként az AT&T SYSTIMAX (később LUCENT, majd AVAYA SYSTIMAX) integrált épületkábelezési rendszer hivatalos integrátorai lettünk. A strukturált kábelezési rendszerek terén azóta megszereztük a KRONE, RIT, SCHRACK, BOSCH és ALCATEL rendszerek telepítési jogát is, így egy adott épületkomplexum összes gyengeáramú rendszerét - telefon- és számítógép-hálózat, zártláncú videó-, vagyon- és tűzvédelmi- és biztonságtechnikai rendszer, épületautomatizálás - egy homogén kábelezési rendszerbe tudjuk foglalni, ami nagyfokú rugalmasságot, időtállóságot, könnyű üzemeltetést és nem utolsósorban nagyfokú költségtakarékosságot biztosít.

1995-ös év újdonsága volt Magyarországon az ISDN (Integrált Szolgáltatású Digitális Hálózat) szolgáltatás bevezetése. Ugyan Pécsett csak 1996 végén indult el a szolgáltatás, de már előtte olyan alközponti rendszereket telepítettünk, melyek a szolgáltatás indítása után azonnal fogadni tudták az ISDN vonalakat. A szolgáltatás elindulása óta több, mint 300 ISDN rendszert telepítettünk.
Első magyar magánvállalkozásként partneri szerződést kötöttünk a BOSCH Telecom-mal, Európa egyik vezető ISDN alközponti és biztonságtechnikai berendezés gyártójával. E partneri szerződés értelmében ma is egyedüli vidéki cégként a teljes BOSCH termékpaletta értékesítésére, telepítésére, szervízelésére és karbantartására vagyunk jogosultak. A BOSCH paletta ISDN alközponti rendszereket, strukturált hálózatokat, tűz- és vagyon- és tűzvédelmi valamint bizton­ság­technikai rendszereket foglal magába. A BOSCH alközponti rendszerek 2002 óta TENOVIS néven kerülnek forgalomba.

A jelen fejlődési fő iránya az informatika és a telekommunikáció konvergenciája, az IP alapú beszédátvitel és az integrált megoldások biztosítása. 2004 év végén a Tenovis (BOSCH) fuzionált az Avaya Incorporated amerikai céggel, így az előzőekben említett területek teljes körű kiszolgálójává vált. Mindezzel szorosan összefüggő megoldások a virtuális magánhálózatok (VPN), melyeknél a vezetékes átviteli utak - bérelt vonal, ISDN, Internet- mellett egyre több helyen alkalmaznak vezeték nélküli - mikrohullámú és lézerfény - átviteli módokat. Társaságunk ezen a területen is elismert szolgáltató kíván lenni, mára már meghatározó nagyságrendű azon ügyfeleink száma, ahol IP alapú telekommunikációs, illetve vezeték nélküli -Wireless- adatátvitelt oldottunk meg telephelyeik között.


Továbbra is stratégiai célnak tekintjük szakembereink kiemelt képzését. Oktatásuk szervezett módon, a gyártókat és forgalmazókat bevonva, szakági minősítések megszerzését célozza meg. Kollégáink - közgazdászok, távközlési-, villamos- és informatikai mérnökök, technikusok - mindegyike magasan képzett, elismert képviselője szakmájának. Közülük többen rendelkeznek távközlési tervezői, vagy strukturált és optikai rendszerek tervezésére és kivitelezésére feljogosító végzettséggel, de speciális továbbképzésükre is nagy hangsúlyt fektetünk.

Munkánk során mindig különös figyelmet fordítunk a minőségre, mind a forgalmazott berendezések és a beépített anyagok, mind saját munkánk tekintetében. Talán ez is közrejátszik abban, hogy partnere­ink elismerően szólnak cégünkről, és hosszú távon számítanak munkánkra és szolgáltatásainkra.